Cím: Felhívás a budapesti színházak és együttesek számára a fesztivál Showcase Programme-ján való részvételre
Bevezető:

Kedves budapesti Színházak és Együttesek!

Örömmel értesítjük Önöket/értesítünk Benneteket, hogy idén, immár 13. alkalommal is megrendezzük a fesztivált, 2016. december 1. és 10. között. Hagyományainkat folytatva programunk középpontjában továbbra is a kortárs magyar drámák és színpadi alkotások, illetve színházi projektek bemutatása áll. Ezeket egyrészt az elmúlt évad előadásai, másrészt a 2016/2017-es évad első felének bemutatói közül válogatja a fesztivál zsűrije.

Sajnos anyagi lehetőségeink nem teszik lehetővé, hogy saját produkciót hozzunk létre a fesztivál magyar szemleprogramjának keretében (Hungarian Showcase Programme), ezért az alábbi felhívással fordulunk Önökhöz/Hozzátok.

Amennyiben az évadtervükben/évadtervetekben szerepel új magyar színpadi mű bemutatása, melynek premierje a fesztivál szemleprogramjának idejére esne és érdekli Önöket/érdekel Benneteket egy olyan együttműködési lehetőség velünk, melynek keretében mi biztosítanánk a bemutatóhoz a szakmai hátteret (az előadás angol nyelvű szinkrontolmácsolása vagy angol nyelvű feliratozása), promóciót a fesztivál PR-jában és marketingjében, továbbá a fesztiválra érkező külföldi szakemberek részvételét a bemutatón, kérjük, jelentkezzenek/jelentkezzetek, és küldjenek/küldjetek minél több információt a bemutatni kívánt darabról és készülő előadásról a lent olvasható e-mail címre.

A szemleprogramra idén is 30-50 külföldi szakmai vendéget várunk (színház- és fesztiváligazgatók, rendezők, művészeti menedzserek, szakújságírók és kritikusok).

A javaslatok beküldési határideje: 2016. szeptember 1.

a KDF 2016 szervezői
Kortárs Drámafesztivál Budapest
https://www.facebook.com/KortarsDramafesztival
Iroda: 1094 Budapest Bokréta utca 10. I / I.
Tel. / Fax: 06-1-786-2933
office.dramafestival@gmail.com

Szöveg: