JÖN!JÖN!JÖN!

13. Kortárs Drámafesztivál

2016. december 2-10.

 

Nagy nemzetközi érdeklődés előzi meg a Kortárs Drámafesztivált

December 2-án veszi kezdetét a tizenharmadik Kortárs Drámafesztivál SzínMűHely Alapítvány és a Creatív Média Színházi Ügynökség szervezésében. A KDF idei programja a színházi előadások mellett felolvasószínházi sorozatokkal, fiatal színházcsinálókkal folytatott beszélgetésekkel és a Fesztiválklub változatos programjaival, koncertekkel, workshopokkal egészül ki.

A külföldi szakmabelieknek szóló Visitors’ Programme névű komplex (angol nyelvű) Hungarian Showcase programot igen nagy érdeklődés övezi: a KDF-re érkeznek vendégek Argentinából, Kolumbiából, az USA-ból, Lengyelországból, Németországból, Izlandról és Szlovákiából.

tovább >>


KÖZLEMÉNY

Sajnálattal értesítjük a Kortárs Drámafesztivál nézőit, a hamarosan fesztiválozó közönséget, hogy előzetes terveink ellenére a marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulat Radu Afrim rendezte A nyugalom előadása anyagi és szervezési okok miatt nem lesz a showcase program része.

A KDF (ahogy a hazai független színházi szakma jó része) évről évre financiális problémákkal küzd, éppen ezen okok miatt, minden erőfeszítés ellenére nem is kerül minden évben megrendezésre. A Kortárs Drámafesztiválnak nincs nominált költségvetése. Minden alkalommal pályázati úton próbáljuk meg előteremteni a pénzügyi forrásokat. Így volt ez idén is: a KDF az NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiumától összes 2 millió forint támogatást kapott az egész fesztivál megrendezésére, ezért a határon túli előadások meghívására másik pályázatot nyújtottunk be az Emmi felhívására kiemelt művészeti célok megvalósításának támogatására. Eredetileg a KDF zsűrijének válogatása szerint három határon túli produkció meghívását tűztük ki célul, ezek meghívására összesen 7.818.820 forint támogatást kértünk. Az Emmi kollégiuma 3.200.000 forintot ítélt meg a KDF számára azzal a kikötéssel, hogy ebből az összegből 1.800.000 forintot A nyugalom meghívására kell fordítani. Így a tervezett három vendégjátékból kettő szervezési munkálataihoz láttunk hozzá, de ennek során kiderült, hogy A nyugalom – bár nagy érdeklődésre tart számot, fontosnak tartottuk, hogy Budapesten is látható legyen – a fesztivál lehetőségeihez mérten sokszori osztás, szorzás, sakkozás következtében sem finanszírozható.
Az anyagi nehézségekkel terhelt helyzetet az is bonyolította, hogy miután a Nemzeti Színház szeptember 20-án írásos szándéknyilatkozatban jelezte, hogy szeretettel fogadja A nyugalom és Az eset című produkciókat, október 6-án teljesen váratlanul, a budapesti művészeti titkárok decemberi egyeztető ülése után, lemondta mind a két előadás befogadását. 
És bár nehezen, de sikerült másik befogadóhelyet találnunk A nyugalom számára is, e helyzet újabb nem várt költségeket implikált, amely szituáció csak tovább rontotta az amúgy is már-már lehetetlen helyzetet.
Mind a marosvásárhelyi színház, mind a KDF hitt abban, hogy megvalósulhat a vendégjáték, reménykedtünk, de a puszta tények meghiúsították elképzeléseinket.

Az eset újabb egyeztetések után végül december 6-án az Ódry Színpadon kerül majd megrendezésre 15 és 19 órai kezdettel (a délutáni előadást angol szinkrontolmácsolással játsszák). Másik határon túli előadásként a temesvári Csiky Gergely Színház és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Magyar című koprodukciója kerül bemutatásra Urbán András rendezésében december 10-én 19 órakor, szintén az Ódry Színpadon.

a Kortárs Drámafesztivál szervezői

 

tovább >>


BEHARANGOZÓ

13. Kortárs Drámafesztivál 

2016. december 2-10.

Budapesten is látható lesz A nyugalom, Radu Afrim a legjobb előadás Színikritikusok díját elnyert marosvásárhelyi előadása

 

Tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre a SzínMűHely Alapítvány és a Creatív Média Színházi Ügynökség jóvoltából a budapesti Kortárs Drámafesztivál (KDF). A fesztivál célja a kortárs dráma és színház támogatása, népszerűsítése, mindenekelőtt pedig a szcéna törekvéseinek megismertetése a széles hazai közönséggel és a külföldi színházi szakmával. A civil kezdeményezésű nemzetközi színházi fesztivál egyik missziójaként külföldi szakmabelieknek Visitors’ Programme néven komplex (angol nyelvű) Hungarian Showcase programot kínál, amely egyaránt tartalmaz kőszínházi és független, budapesti, vidéki valamint határon túli előadásokat. Ezen programmal a fesztivál az egyik legfontosabb elősegítője kíván lenni a magyar színház külföldi megismertetésének.

Fiatalok fókuszban

 

tovább >>


Felhívás a budapesti színházak és együttesek számára a fesztivál Showcase Programme-ján való részvételre

Kedves budapesti Színházak és Együttesek!

Örömmel értesítjük Önöket/értesítünk Benneteket, hogy idén, immár 13. alkalommal is megrendezzük a fesztivált, 2016. december 1. és 10. között. Hagyományainkat folytatva programunk középpontjában továbbra is a kortárs magyar drámák és színpadi alkotások, illetve színházi projektek bemutatása áll. Ezeket egyrészt az elmúlt évad előadásai, másrészt a 2016/2017-es évad első felének bemutatói közül válogatja a fesztivál zsűrije.

Sajnos anyagi lehetőségeink nem teszik lehetővé, hogy saját produkciót hozzunk létre a fesztivál magyar szemleprogramjának keretében (Hungarian Showcase Programme), ezért az alábbi felhívással fordulunk Önökhöz/Hozzátok.

Amennyiben az évadtervükben/évadtervetekben szerepel új magyar színpadi mű bemutatása, melynek premierje a fesztivál szemleprogramjának idejére esne és érdekli Önöket/érdekel Benneteket egy olyan együttműködési lehetőség velünk, melynek keretében mi biztosítanánk a bemutatóhoz a szakmai hátteret (az előadás angol nyelvű szinkrontolmácsolása vagy angol nyelvű feliratozása), promóciót a fesztivál PR-jában és marketingjében, továbbá a fesztiválra érkező külföldi szakemberek részvételét a bemutatón, kérjük, jelentkezzenek/jelentkezzetek, és küldjenek/küldjetek minél több információt a bemutatni kívánt darabról és készülő előadásról a lent olvasható e-mail címre.

A szemleprogramra idén is 30-50 külföldi szakmai vendéget várunk (színház- és fesztiváligazgatók, rendezők, művészeti menedzserek, szakújságírók és kritikusok).

A javaslatok beküldési határideje: 2016. szeptember 1.

a KDF 2016 szervezői
Kortárs Drámafesztivál Budapest
https://www.facebook.com/KortarsDramafesztival
Iroda: 1094 Budapest Bokréta utca 10. I / I.
Tel. / Fax: 06-1-786-2933
office.dramafestival@gmail.com

tovább >>


Gyakornokokat és önkénteseket keres a Kortárs Drámafesztivál Budapest

Olyan szakirányú tanulmányokat folytató egyetemistákat, színházi munkában jártas vagy színházi élet iránt érdeklődő fiatalokat keresünk, akik részt vesznek a fesztivál programjának és a hozzá kapcsolódó események megszervezésében és lebonyolításában.

A fesztivált 2016. november 25 – december 4. között rendezzük meg.

A fesztivál szervezése szeptember elejétől december elejéig tart.
Előnyben részesítjük azokat a jelentkezőket, akik végig részt tudnak venni a munkában.

Amit ajánlunk:

tovább >>


Beszámoló a nyári ifjúsági csereprogramról

A nyári csereprogram résztvevőinek beszámolóját itt olvashatja.

tovább >>


Álláslehetőség

IRODAVEZETŐ – PÉNZÜGYES MUNKATÁRSAT KERES SZÍNHÁZI ALAPÍTVÁNY!!!

A SzínMűHely Alapítvány színházi szakmai programok, projektek, workshopok, konferenciák szervezésével, magyar és külföldi színpadi művek megismertetésével és kiadványok megjelentetésével foglalkozik (www.szinmuhely.hu). Fő tevékenysége a Kortárs Drámafesztivál Budapest (www.dramafestival.hu) társszervezése.

Feladatok: 

- általános irodavezetői feladatok ellátása (kapcsolattartás partnerekkel, postai ügyintézés, szkennelés, nyomtatás stb.)

- általános pénzügyi feladatok ellátása (kimenő számlák kiállítása, bejövő számlák iktatása, nyilvántartása, készpénzes számlák kezelése, kiadási, bevételi pénztárbizonylatok kiállítása, házipénztár és banki átutalások kezelése, havi könyvelési anyag elkészítése a külső könyvelő számára, könyvelőirodával történő együttműködés)

- napi ügymenet biztosítása

- jogdíj-elszámolások készítése

- közreműködés pályázatírásban, - megvalósításban és – elszámolásban

- a menedzsment és a szakmai vezetés munkájának segítése

Elvárások:

- IRODAI és pénzügyi munkában jártasság

- SZÍNHÁZI területen végzett hasonló munkavégzési tapasztalat

- szakirányú felsőfokú végzettség (egyetem, vagy főiskola)

- színházi világ és a civil szektor iránti érdeklődés

- PÁLYÁZATÍRÁSI, - bonyolítási, -elszámolási tapasztalat

- pályázati projektek lebonyolításában szerzett tapasztalat

- windows és office programok felhasználói szintű ismerete

- önálló, precíz munkavégzés

- terhelhetőség

- csapatmunkára való készség

- kreativitás, jó problémamegoldó készség

- társalgási szintű angol nyelvtudás

- jó kommunikációs- és tárgyalókészség

Foglalkoztatás: a II. Kulturális Közfoglalkoztatási Program keretében (www.nmi.hu/hu/Programismerteto), a foglalkoztatás időtartama: 11 hónap.

Kezdés: azonnal
Kizárólag Budapesten regisztrált álláskeresők (függetlenül attól, hogy mennyi ideje) jelentkezését várjuk és tudjuk elfogadni.
Magyar nyelvű önéletrajzokat és motivációs levelet ”irodavezető – pénzügyes munkatárs” tárgymegjelöléssel a szinmuhely@gmail.com címre várjuk S.O.S. szeptember 21-ig.

szinmuhely.hu
https://www.facebook.com/szinmuhelyalapitvany

dramafestival.hu
https://www.facebook.com/Contemporary.Drama.Festival.Budapest?fref=ts

 

tovább >>


A KDF Felhívása

A Kortárs Drámafesztivál Budapest felhívása

színházak és együttesek számára a fesztivál szemleprogramján való részvételre

 

Kedves Színházi Barátaink!

Kedves Színházak és Együttesek!

Örömmel értesítjük Önöket / értesítünk Benneteket, hogy idén, immár 12. alkalommal is megrendezzük a fesztivált, 2014. november 26. és december 7. között. Hagyományainkat folytatva programunk középpontjában továbbra is a kortárs magyar drámák és színpadi alkotások, illetve színházi projektek bemutatása áll. Ezeket egyrészt az elmúlt évad előadásai, másrészt a 2014 / 2015-ös évad első felének bemutatói közül válogatja a fesztivál zsűrije.

Az  NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiumától  2.000 000, azaz kétmillió forint támogatást kaptunk az idei fesztivál megrendezésére.  Ez nem teszi lehetővé, hogy saját produkciót is szerepeltessünk a fesztivál magyar szemleprogramjában (Hungarian Showcase Programme), ezért az alábbi felhívással fordulunk Önökhöz / Hozzátok:

Ha van olyan november végére vagy december elejére tervezett új kortárs előadásuk / előadásotok, melynek bemutatóját a fesztivál  szemleprogramjára tudnátok időzíteni, és érdekli Önöket / érdekel Benneteket egy olyan együttműködési lehetőség velünk, melynek keretében mi biztosítanánk a premierhez a szakmai hátteret (az előadás angol nyelvű szinkrontolmácsolása vagy angol nyelvű feliratozása), promóciót a fesztivál PR-jában és marketingjében ,  továbbá a fesztiválra érkező külföldi szakemberek részvételét a premiereken, sürgősen jelentkezzenek / jelentkezzetek, és küldjenek / küldjetek minél több információt, esetleg már meglévő reklámanyagot a bemutatni kívánt darabról és a készülő előadásról a lent olvasható e-mail címre. A beérkezett javaslatokról a fesztiválzsűri dönt.  A rendelkezésre álló forrásaink alapján maximum 3 előadást tudunk bemutatni.

A szemleprogramra idén is 30-50 külföldi szakmai vendéget várunk (színház- és fesztiváligazgatók, rendezők, művészeti menedzserek, szakújságírók és kritikusok).

Csak az előbbiekben felsoroltakat tudjuk biztosítani ezeknek az előadásoknak a fesztivál keretében történő bemutatásához.  Legnagyobb sajnálatunkra vidéki és határon túli produkciók esetében a budapesti vendégszerepléssel kapcsolatban felmerülő költségeket nem tudjuk fedezni. 

 

a KDF 2014 szervezői

 

Kortárs Drámafesztivál Budapest

www.dramafestival.hu

https://www.facebook.com/Contemporary.Drama.Festival.Budapest?fref=ts

Iroda: 1094 Budapest Bokréta utca 10. I / I.

Tel. / Fax: 06-1-786-2933

office.dramafestival@gmail.com

tovább >>


Beszámoló hamarosan az ifjúsági csereprogramunkról...

... addig is egy kis képes ízelítő:

                                               

tovább >>


Önkénteseket és szakmai gyakorlatosokat keres a Kortárs Drámafesztivál!

Olyan szakirányú tanulmányokat folytató egyetemistákat, színházi munkában jártas vagy színházi élet iránt érdeklődő fiatalokat keresünk, akik  segédkeznek a fesztivál programjának és a hozzá kapcsolódó konferencia  megszervezésében és lebonyolításában. A fesztivált 2014. november vége - december eleje között rendezzük meg.

Jelentkezésedet kérjük, önéletrajzzal és motivációs levéllel együtt a office.dramafestival@gmail.com-ra küldd el.

Határidő: 2014. szeptember 10.

Jelentkezésed után személyes beszélgetésre hívunk.

Amit ajánlunk:

  • fejlődési lehetőség
  • szakmai tapasztalat 
  • rugalmas munkavégzés
  • dinamikus, fiatal csapat
  • részvétel a fesztiválon és a konferencián
  • önkéntes/gyakorlati igazolás

A fesztivál szervezése szeptember közepétől december közepéig tart. Előnyben részesítjük azokat a jelentkezőket, akik végig részt tudnak venni a munkában.

 

tovább >>